Tribal Worldwide masoara indicele de empatie al postarilor in social media

de Tribal Worldwide

7 aprilie 2020

Social media este canalul prin care brandurile au comunicat in real time toate deciziile si toate informatiile pe care le-au avut in ultima perioada, iar rezultatele nu au ezitat sa apara. Am analizat comunicarea din social media din peste 1000 de postari ale brandurilor direct impactate de masurile din ultima perioada si am gasit câtiva numitori comuni, pe care nu i-am mai intalnit pana acum intr-un numar atat de mare. 

Oamenii au inteles ca brandurile informeaza si nu se promoveaza, au interactionat si au dus mai departe informatia, cu tot cu detalii suplimentare, pentru o mai buna informare transmisa mai departe. Practic au generat empathy engagement. 

Folosind un tool intern special dezvoltat pentru acest metric, am analizat sentimentul si interactiunile userilor de pe Facebook din peste 1.000.000 de engagement-uri, reusind astfel sa calibram mesajele brandurilor din portofoliul Tribal in functie de contextul actual. In acest fel, am realizat faptul ca oamenii ofera empathy engagement mai mult mesajelor care se refera la topicuri precum “safety” si “facts”, in detrimentul altor mesaje.  

“Oricat de mult este social media despre content, nu trebuie sa uitam metricii, care de fiecare data sunt cei care ne ajuta sa luam decizii, sa schimbam approach-ul, strategiile sau modul de comunicare. In acest context special, echipa de social media si departamentul de data science au facut echipa pentru a putea masura eficient impactul pe care il are comunicarea brandurilor din social media in timp real. Suntem in plin proces de ABC testing si deja calibram comunicarea urmarind indicele de empathy engagement pentru clientii nostri.”, Sorin Manica, Senior Data Analyst & Arnold Vieriu, Head of Social Media 

Tribal Worldwide Romania este agentia de creatie digitala membra The Group, cu cel mai mare departament de social media din tara, care lucreaza pentru aproape 40 de branduri locale si globale in portofoliu si are expertiza pe content creation, community manangement, strategie, influencer management, activari speciale, unele dintre ele premiate la cele mai importante competitii locale si internationale. 

Comentariile sunt inchise.

MADE WITH IN BUCHAREST BY
Supported by
Recommended by
Communities