72% din reprezentantii mediului de afaceri nu au incredere in institutiile statului

de MKOR

11 mai 2020

Reprezentantii mediului de afaceri sunt mai degraba sceptici in ceea ce priveste gestionarea crizei COVID-19 de catre institutiile statului.

Conform celui mai recent studiu publicat de MKOR Consulting, nivelul increderii in institutii este foarte scazut, de numai 2,7 puncte din 7. Astfel, 72% dintre respondenti au un nivel scazut de incredere (1-3 puncte din 7), 25% un nivel mediu de incredere (4-5 din 7) si doar 4% se arata foarte increzatori in modul in care Guvernul va gestiona criza actuala.

Cei mai ingrijorati se arata reprezentantii microintreprinderilor (2,4 puncte din 7), in timp ce intreprinderile medii au cel mai crescut grad de incredere (3,4 puncte din 7).

conform studiului MKOR Consulting, Impactul Epidemiei de COVID-19 asupra Mediului de Afaceri din Romania.

Organizatiile medii si mari au o tendinta mai crescuta de a solicita masuri de extindere a aplicabilitatii somajului tehnic.

Specificatii metodologice

Studiul a fost realizat pe un esantion de 243 de companii din Romania, in perioada 25-30 aprilie.

Structura esantionului: 89% afaceri antreprenoriale, 5% companii multinationale, 2% ONG-uri si 4% alt tip de organizatie. Dupa marimea organizatiei, esantionul este format din 67% microintreprinderi, 22% intreprinderi mici, 8% intreprinderi medii si 3% intreprinderi mari.

Nota: Acest raport a fost redactat la inceputul lunii mai, dupa anuntarea ridicarii starii de urgenta, din 15 mai. Totusi, datele ar trebui privite din perspectiva momentului colectarii lor, la final de aprilie, atunci cand nu existau informatii privind o posibila relaxare a masurilor de distantare sociala.

Studiul complet poate fi accesat gratuit aici.

MADE WITH IN BUCHAREST BY
Supported by
Recommended by
Communities