Facebook lanseaza Messenger Rooms si anunta Live with

de FACEBOOK

24 aprilie 2020

Facebook a anuntat lansarea Messenger Rooms, apelurile video de grup care le permit participantilor sa petreaca timp de calitate alaturi cei dragi, si alte noi optiuni care vor fi disponibile pe platformele companiei. Prin intermediul acestora, Facebook isi propune sa ii ajute pe oameni sa simta ca sunt impreuna, chiar si atunci cand sunt – sau sunt nevoiti sa fie – in locuri diferite.

In ultima perioada, cererea pentru continut video transmis in timp real a fost tot mai mare. In zonele cele mai afectate de COVID-19, apelurile video pe Messenger si WhatsApp au fost mai mult decat duble, iar numarul de vizionari al videoclipurilor transmise pe Facebook Live si Instagram Live a crescut semnificativ in martie. Cu toate acestea, mai sunt multe de facut pentru a face continutul distribuit in timp real sa fie cat mai aproape de realitate. 

Pentru a pune la dispozitia oamenilor noi modalitati prin care pot fi alaturi de persoanele importante din vietile lor, chiar si atunci cand nu sunt in acelasi loc, Facebook lanseaza noi optiuni pentru discutii video si continut transmis live cat mai simplu si natural.  

Messenger Rooms

Messenger Rooms permite realizarea de apeluri video de grup prin care participantii pot sa petreaca timp alaturi de prieteni, familie si cei cu care impartasesc aceleasi interese, intr-un mod cat mai simplu. Apelurile video Messenger Rooms pot fi create prin intermediul Messenger sau Facebook, iar cei care le gazduiesc pot invita pe oricine sa participe, chiar daca nu au un cont de Facebook. In curand, acestea vor permite participarea a pana la 50 de persoane simultan, fara o limita de timp.

Prin Messenger Rooms, oamenii pot gazdui petreceri, cluburi de carte sau, pur si simplu, intalniri de pe canapea cu prietenii, fara sa fie nevoie sa-i sune pe cei dragi si sa spere ca este un moment bun sau sa verifice calendarele tuturor celor cu care vor sa petreaca timp. Acestia pot incepe un apel video prin Messenger Rooms si il pot distribui pe Facebook, in Noutati, Grupuri sau Evenimente, astfel incat sa fie cat mai usor pentru participanti sa se alature. In curand, acest tip de apel video va putea fi creat si din Instagram Direct, WhatsApp si Portal.  

Atunci cand prietenii sau comunitatile unui utilizator creaza apeluri video folosind Facebook Rooms si sunt deschise pentru el, acesta le va putea vedea pe Facebook, avand astfel posibilitatea de a descoperi noi lucruri pe care le poate face si oameni cu care poate petrece timp. Iar cand o persoana primeste o invitatie sa se alature unui apel, poate sa faca acest lucru de pe telefon sau computer, fara sa fie nevoie sa descarce ceva pentru a incepe.

Pe langa efectele AR disponibile pe Messenger, precum clasicele urechi de iepure, Facebook va introduce noi efecte care au la baza AI pentru a imbunatati experienta apelurilor video realizate pe Messenger de pe telefonul mobil. Pe langa acestea, compania anunta si fundaluri 360 care ii transpun pe utilizator in spatii extraordinare. Vor exista 14 noi filtre cu lumina de atmosfera, alaturi de noi efecte AR care vor permite utilizatorilor sa isi sarbatoreasca ziua de nastere sau sa se alature unui camping cu prietenii, de acasa. 

In dezvoltarea Messenger Rooms, siguranta si confidentialitatea au fost prioritare, astfel incat cei care folosesc noua optiune sa se simta confortabil atunci cand se conecteaza cu familia, prietenii si comunitatea din care fac parte. Facebook nu vizioneaza si nu asculta apelurile, iar persoana care creaza apelul controleaza cine se poate alatura apelului, pentru cine este vizibil si daca acesta este deschis altor participanti sau nu. Aceasta trebuie sa fie prezenta pentru ca apelul sa poata incepe si poate oricand sa scoata participanti din conversatie.

Messenger Rooms va fi disponibila incepand de saptamana aceasta in unele tari, urmand ca in perioada urmatoare sa fie extinsa si pentru celelalte.

Noi optiuni pentru Live Video pe Facebook 

Facebook Live si Instagram Live, folosite pentru sesiuni de sport, lectii de gatit, si multe altele, primesc acum noi functii:

●   Optiunea “Live With” va fi din nou disponibila, astfel ca utilizatorii vor putea adauga inca o persoana in video-ul lor live, indiferent unde se alta aceasta. In acest fel, acestia pot invita speakeri, pot realiza un interviu cu un expert dintr-un anumit domeniu sau pot gazdui un live alaturi de un prieten. 

●   Utilizatorii pot adauga acum un buton pentru donatii in transmisiunile live, in toate tarile in care strangerile de fonduri pentru organizatii nonprofit sunt disponibile.

●   Acum este mai usor pentru utilizatori sa acceseze continutul video transmis live, sa il urmareasca sau sa il asculte de oriunde. Cei care au date mobile limitate sau nu au cea mai buna conexiune au acum optiunea de a asculta continutul, fara sa urmareasca si clipul video. In plus, pentru cei care nu au un cont de Facebook, cele mai mult dintre videoclipurile live distribuite public sunt acum disponibile si pe web, iar unele dintre pagini pot oferi un numar de telefon fara taxa, care le permite utilizatorilor sa asculte continutul audio folosind orice telefon. 

Stabileste o intalnire virtuala in Facebook Dating

Pentru a-i ajuta pe oameni sa stabileasca relatii valoroase chiar si cand nu se pot intalni fata in fata, Facebook anunta o noua optiune pentru Facebook Dating, prin care pot invita pe cineva la o intalnire virtuala. Daca invitatia este acceptata, utilizatorii incep o conversatie video in Messenger pentru a se cunoaste mai bine. Aceasta optiune va putea fi accesata in lunile urmatoare in toate tarile in care Facebook Dating este disponibil. 

MADE WITH IN BUCHAREST BY
Supported by
Recommended by
Communities